Budućnost Nokia foto odjela: PureView bi isto mogao nestati s budućih Lumia uređaja?!

NokConv Nokia imaging

Nokia je na službenom blogu Nokia Conversations objavila intervju s Samuli Hänninenom, potpredsjednikom za razvoj softvera na pametnim uređajima. Razgovarali su o budućnosti odjela za fotografiju te kako će se razvijati taj odio Nokije u budućnosti. Samuli je rekao kako su s Microsoftom dobro surađivali u proteklih nekoliko godina što se najbolje vidi kod Nokije Lumia 1020. No kako se radilo o dvije odvojene tvrtke koje su krile svoje softverske i hardverske ideje, neke stvari su išle mnogo kompliciranije. Cijeli tim odgovoran za ponajbolje kamere na mobilnim uređajima će postati dio Microsofta te će sada moći mnogo brže i kvalitetnije razvijati nove kamere kada se nalaze pod jednom kapom. Isto tako Microsoft može ponuditi mnogo više sredstava za razvoj pojedinog segmenta fotografije.

Na pitanje što će biti s PureView brandom, Samuli je rekao kako nije važno kako se što zove već da se posao radi iako im je PureView drag kao pojam. Ovo bi moglo značiti kako bi Microsoft mogao izbaciti PureView logo s budućih kameracentričnih uređaja. No važnije je da Zeiss ostaje i dalje partner.

Dakle, imena će se promijeniti ali Nokia ostaje i dalje prisutna u budućim uređajima. Cijeli razgovor proćitajte na Nok Conv blogu.