Dioničari Nokije skeptični prema prodaji Microsoftu

Microsoft i Nokia

Vlasnici Nokia dionica su pokrenuli peticiju na stranci change.org o pitanjima na koje Nokijini direktori trebaju dati odgovor. Budući da je dosta elemenata ove prodaje ostalo ne razjašnjeno, dioničari Nokiju žele dobiti odgovore prije pristanka na prodaju. Pitanja koje dioničari postavljaju pročitajte u nastavku.

  • “Microsoft očekuju prodaju od 250 milijuna pametnih uređaja godišnje od 2018. te 9 milijardi dolara profita od te prodaje. Da Nokia ima slične prognoze, ako uzmemo u obzir da se ostvare, vrijedila bi 150 milijardi dolara. Zašto Nokia nije uzela u obzir ovakva očekivanja?”
  • “Ako se u 2014. ponovno pregovara oko Nokia-Microsft ugovora, zašto se nije pričekao istek ugovora? Budući da Nokija drži 85% WP tržišta imala bi jake argumente za pregovaranje.”
  • Ako su Nokijina očekivanja točna, u iduća 4 mjeseca se očekuje povećana prodaja Lumia uređaja što bi utjecalo na financijsku moć Nokije. Zašto se nije čekalo da prođu ta 4 mjeseca jer bi tada Nokia bila u boljoj poziciji za pregovaranje?”
  • “Vjeruje li vijeće direktora da će odjel proizvodnje uređaja biti manje ili više vrijedan nakon 4 (blagdanska) mjeseca?”
  • “Kako će najava prodaje Nokijinog odjela utjecati na prodajne rezultate?”

Sva pitanja možete pronaći na change.org stranici.

Nokia dioničari će se sastati 19. rujna i,  zajedno se čelinim ljudima tvrtke, raspravljati o prodaji odjela uređaja i servisa Microsoftu.

Ako je koji čitatelj u vlasništvu dionica, peticiju može potpisati preko ovog linka.

via