Nokia radi na unosu teksta lebdjenjem iznad zaslona

Hover-patent-image

NokiaPowerUser blog je pronašao patent u kojem je vidljivo kako Nokia radi na tehnologiji koja omogućava interakciju s uređajem temeljem lebdjenja iznad zaslona. Slično nešto već postoji kod opcije Glance, kada je postavljena na Peek, gdje prelaženjem preko senzora za blizinu uključujete prikaz sata na zaslonu.

Ova tehnologija bi mogla naći svoju primjenu prilikom čitanja teksta te bi se postavljanjem prsta na određeni dio zaslona tekst povećao ili bi se uspostavila interakcija s korisničkim sučeljem. Ova opcija bi mogla značajno poboljšati način označavanja teksta ili postavljanja kursora unutar teksta.

Drugi način primjene bi bilo lebdjenje iznad tipkovnice kako bi se lakše ubacivao tekst i ikone. Tu bi trebala biti tri različita načina korištenja tipkovnice za unosa teksta te po završetku lebdjenja korisnik ulazi u opciju povećanja napisanog teksta. Tekst bi se trebao povećavati kako se pomiče ruka a čim se zaslon dotakne će lebdjenje biti ugašeno.

 

Nije poznato kada ćemo ugledati ovu tehnologiju na stvarnim uređajima ali definitivno djeluje zanimljivo. Već je nešto slično koristio Samsung kod modela SGSIV, no tehnologija nije bila usavršena za unos teksta.