Video: CNet odradio poprilično lošu recenziju Nokia Lumia 1020 uređaja

Cnet 1020 kiks

CNet je jedan od popularnijih tech magazina u SAD-u i do nedavno je bio poznat po svojem negativnom stavu prema Nokia Lumia uređajima. Njegov stav se promijenio s drugom generacijom Lumia uređaja, ali posljednja video recenzija se opet vraća na staro s objavljenom video recenzijom Nokia Lumia 1020 uređaja. Nekoliko stvari koje su naveli je poprilično naljutilo neke Nokia fanove ali i zdrav razum. Doduše nije nam poznato radi li se o loše odrađenoj recenziji poput one Bug-ove od Nokia Lumia 920 uređaja ili je možda nekakva kampanja po strani. Pogledajte recenziju u nastavku.

Youtube

Prvo su izrazili divljenje dizajnu uređaja i njegovim performansama, dok su pohvalili i izgled WP8 sučelja. Potom su skoknuli do kamere i naglasili prvo kako je iPhone5 najbolji kamera uređaj na tržištu, ne znajući kako je Nokia 808 PureView još uvijek dostupna. No dobro. Po njima je jedini razlog kreiranja Lumije 1020 nadjačavanje s 8 MP kamerom iPhone-a 5 te je senzor od 41 MP čisto nepotrebno razmetanje, iako su priznali kako fotografije ispadaju iznenađujuće kvalitetno. Od tada je uslijedilo razočaranje, jer kako tvrde, dok fotografije možete postaviti na Twitter isto ne možete napraviti na Facebook jer nije integriran??? Po viđenom, Facebook aplikacija im nije bila instalirana na uređaju s toga isto nisu mogli napraviti, a da kojim slučajem je bila instalirana onda bi vidjeli kako je Facebook još bolje inkorporiran unutar WP8 platforme.

Nadalje, razočaranje je uslijedilo kada recenzentica nije mogla postaviti fotografiju na Instagram te je rekla kako jednostavno aplikacije nema. Nije upoznata s nekoliko aplikacija koje to dozvoljavaju poput 6sec ili sličnih. No to nas nije mnogo dirnulo.

Treća stvar pokazuje totalnu nepismenost jednog recenzenta za poznati tech magazin, a to je miješanje pojma brzine okidanja i pokretanja Nokia Pro Cam aplikacije. Naime, recenzentica se žalila kako ne može uhvatiti balone od sapunice koje je stvarao klaun i djelom je u pravu. Pro Cam aplikacija ima odstupanje od 1 sekunde prilikom pokretanja što je vrlo loše za Nokiju, ali kada je aplikacija uključena, brzina okidača je ekstremno brza da može uhvatiti ne samo balončić od sapunice već krilo muhe u ateriranju.

Na kraju je rekla kako će radije koristiti iPhone 5, odnosno uređaj koji može napraviti sve nego Nokiju Lumia 1020 koja može samo slikati statične objekte ali vrlo dobro

Dakle, možete nam prigovoriti kako smo skloniji Nokia uređajima od iPhone uređaja, te da nam se drugačije viđenje ne sviđa. Ne, dapače dobro je čuti sve vrste recenzija, ali ovakve koje dolaze od neinformiranih i neukih recenzenata jednostavno ne puš… priznajemo.

WP možda je ograničen u odnosu na Android ali ne kao iOs.