Nove aplikacije za Nokia uređaje

ash_rt400

Osim predstavljanja novih Lumia i Asha uređaja, Nokia je svijetu obznanila da nove aplikacije dolaze na Windows (Phone) i Asha Touch platformu. Najglasovitiji je, zasigurno, dolazak dugoočekivanog Instagrama za WP8 platformu kao i dolazak WhatsApp servisa na Asha Touch uređaje.

Nokia Storyteller aplikacija Nokia Lumia 2520

Počet ćemo s aplikacijama za najvećeg člana Nokia obitelji – tablet Nokia Lumia 2520. Nokia tablet će biti uređaji na kojem ćete ekskluzivno moći koristiti Nokia Video Director aplikaciju. Ona vam omogućuje stvaranje, uređivanje i dijeljenje personaliziranih video uradaka izravno s vašeg Nokia tableta. Nokia tablet će dolaziti i sa Nokia Music te Nokia Storyteller aplikacijom, koja će biti dostupna na svim Lumia uređajima. Kao Nokia uređaj, Nokia Lumia 2520 će postati prvi tablet uređaj sa HERE navigacijskim rješenjima, koja standardno dolaze uz sve Nokia uređaje. Nokia se udružila s Dreamworksom koji na Lumia tablet donosi ekskluzivu “DreamWorks Animation’s Dragons Adventure”.

Photo Beamer aplikacija sada postaje Nokia Beamer. Ova aplikacija omogućuje dijeljenje sadržaja prikazanog na vašem uređaja na bilo kojem zaslonu koji ima pristup internetu. PureView uređaji će moći instalirati novu Nokia Camera aplikaciju za slikanje još boljih fotografija.

Instagram službeno stiže na WP8 platformu.Svi će WP8 Lumia uređaji, uz aplikacije Storyteller i Photo Beamer, moći preuzeti i “Papyrus” te “InNote” aplikacije za pisanje napomena. Twitterov servis za dijeljenje kratkih video snimaka, Vine, će također dobiti zasebnu aplikaciju za WP8 platformu.

Lumia-1320_632

Vlasnici WP8 Lumia uređaja će u nadolazećim tjednima moći preuzeti nove aplikacije poput: ESPN F1, Plex, EA SPORTS(TM) FIFA 14, My Talking Tom, Temple Run 2, Smart Resize, Vyclone Pro te Xbox Video.

Lumia vlasnici će moći pratiti zbivanja u svijetu zahvaljujući Flipboard aplikaciji, skenirati dokumente s CamScanner aplikacijom ili uživati u igri Asphalt 8: Airborne for Lumia i igri Rail Rush.

700-nokia_asha_502_ds_group

Asha ekosustav će se obogatiti aplikacijama poput Line-a i WhatsAppa za slanje poruka; fotoorijentiranim aplikacijama PicTag, Photofunia i PicFeed, a ljubitelji sporta će uživati u ESPN Hub-u za Ahsa uređaje. Za one koji vole igrati igrice tu je Danger Dash

Više o svemu možete pročitati na Conversations blogu.

izvor