Status Amber nadogradnje u Hrvatskoj i regiji

amber

Kada je sredinom kolovoza Nokia dala zeleno svjetlo Amber nadogradnji, korisnici Lumia WP8 uređaja zasigurno nisu mogli skinuti smiješak s lica. Opcije poput dvostrukog tapkanja za buđenje zaslona, Glance aplikacije, FM Radio, Nokia Pro Cam i ostalih fotocentričnih aplikacija su zasigurno obradovale Lumia korisnike, a njihovim uređajima donijeli novu dozu svježine. Nažalost, dostupnost same nadogradnje ovisi o tri faktora: uređaju, području i operateru. Zbog toga nisu svi u jednako vrijeme dobili nadogradnju, a čini se da je zacrtani vremenski rok Nokije za isporuku nadogradnje probijen.

Lumia amber

Nokia je obećala da će svi WP 8 Lumia uređaji dobiti nadogradnju do kraja rujna ove godine. Možda je s Nokijine strane sve rješeno i uređaji čekaju odobrenje operatera. Kakogod, u nastavku vam donosimo status Amber nadogradnje za Lumia uređaje s kodovima za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju i Mađarsku.

Amber status 1.10. Hrvatska

 

Amber status 1.10. Bosna i Hercegovina

 

Amber status 1.10. Srbija

 

Amber status 1.10. Slovenija

 

Amber status 1.10. Mađarska

 

Skoro za sve Lumia uređaje u navedenim zemljama je Amber nadogradnja dostupna. Crna ovca obitelji ispada Nokia Lumia 720 za koju se još uvijek čeka odobrenje operatora, a u nekim zemljama piše da “Dolazi uskoro”. Službeni Amber firmware se pojavio na Nokia serverima, stoga očekujemo skori dolazak Ambera i na Nokia Lumiju 720.

Ako je vaša Lumia kupljena u nekoj od drugih zemalja u svijetu, dostupnost Amber ažuriranja možete provjeriti na ovoj stranici.