Testiramo: Nokia Lumia 1020

Stigla

Na test nam je pristigla Nokia Lumia 1020, uređaj koji je naslijedio prošlogodišnji Nokia 808 PureView model, te uređaj koji je donio logičan nastavak PureView tehnologije. Lumia 1020 kao svoju najveću prednost s obzirom na konkurenciju ima jedinstven 41 MP senzor koji unatoč manjim dimenzijama izvornika, je dodatno obogaćen optičkom stabilizacijom.

 

Nokia je za nju iskoristila provjeren dizajn Lumije 920 koja je donijela PureView na WP platformu te je senzor i Xenonsku bljeskalicu smjestila u grbu koja je već postala njen zaštitni znak i točka prepoznatljivosti. S prednje strane se ova dva uređaja osim po manjim detaljima gotovo ne razlikuju međutim kada ih okrenetre sličnosti prestaju.

Testni uređaj nam je stigao u žutoj varijanti matirane završne obrade, a još je dostupan i u bijeloj te klasičnoj crnoj boji. Na prvi pogled nas je ostavio bez daha svojim dizajnom i izgledom. Masa mu je unatoč senzoru manja od Lumije 920 ali je zbog toga Lumia 1020 ostala bez ugrađene ovojnice za bežično punjenje.

U narednih nekoliko dana ćemo se družiti s njom te napraviti opsežno testiranje uređaja i svih njegovih komponenti. Naravno dok ga testiramo svako vaše pitanje je dobrodošlo stoga se nemojte susprezati te nas slobodno kontaktirajte ili putem komentara ispod bloga ili na Facebook stranici ili nam pošaljite e-mail.