Testiramo: Nokia Lumia 625

Naslovna

Na test nam je pristigla Nokia Lumia 625, odnosno prva Lumia koja predstavlja novi smjer u dizajnu Nokia Lumia uređaja. Prva karakteristika novog dizajna je probijanje gornje granice veličine zaslona od 4.5 inča te postavljanje na 4.7 inča što Lumiju 625 čini uređajem s najvećom dijagonalom zaslona unutar Lumia obitelji koja je trenutno dostupna na tržištu.

Druga karakteristika novog dizajna je značajno stanjenje kućišta te je ova Lumia vrlo elegantna u odnosu na svoju prethodnicu s kojom osim oblika nema mnogo veze. Kako bi ostala cjenovno pristupačna, Nokia je ostavila rezoluciju zaslona na 800 x 480 čime ju je rastegnula do samih granica, a uređaj je izgubio nfc.

Prednja zaslon

Međutim, uz velike dimenzije zaslona ova Lumia je privlačna zbog podržavanja LTE mreža što je čini jedinstvenom u donjem cjenovnom segmentu pametnih telefona. Na stražnjoj strani se nalazi 5 MP kamera koja je potpomognuta s LED bljeskalicom, a ispod kuca dvojezgreni 1.2 GHz procesor uz pomoć 512 MB RAM-a. Uz 8 GB interne memorije, Lumia 625 ima mogućnost njenog proširenja putem microSD memorijskih kartica što je hvale vrijedno.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija Nokia Lumia 625 uređaja.

U narednih nekoliko dana ćemo se družiti s Lumijom 625 te je temeljito testirati. Naravno, otvoreni smo za vaša pitanja i sugestije pa se slobodno uhvatite tipkovnice i upitajte nas što god želite.