Drugi kvartal zaredom Windows Phone ima veći udio od IPhone-a u Latinskoj Americi

Latinska Amerika Nokia

Pozdrav Nokialjupci, prije nego se bacite na čitanje moramo najaviti/predstaviti novo pojačanje u redovima Nokiamob bloga, Milorada. Riječ je o velikom entuzijasti, ljubitelju Nokije, svega što Nokia predstavlja ali i Windows Phone platforme koji dolazi iz susjedne nam Srbije. Želimo mu uspješno pisanje i budite blagi prema njemu ;).

Nakon sjajne nedelje u kojoj su predstavljene dugo očekivane aplikacije kao što je Instagram i Waze, dobre vesti se nastavljaju za Windows Phone i Microsoft. IDC je objavio izveštaj o udelu mobilnih operativnih sistema u Latinskoj Americi, u kome se navodi da je Windows Phone ostvario skok od 20% u odnosu na drugi kvartal 2013. godine. Prema navodima IDC-a Windows Phone je drugi operativni sistem u Čileu, Kolumbiji, Peruu, Meksiku i regionu.

IDC navodi da je Windows Phone ostvario ogroman uspeh zahvaljujući low-end uređajima kao što je Nokia Lumia 520. Većina korisnika na tom tržištu se prvi put susreće sa smart-telefonima, a Nokia nudi telefon sa svim mogućnostima high-end telefona za mali novac.

Drago nam je da vidimo da WindowsPhone nastavlja da dominira u Latinskoj Americi, iskreno se nadamo da će se takav trend preneti i na naš kontinent

Izvor