Evleaks: Uz Nokia Goldfinger s 3D kontroliranim zaslonom dolazi novi kameracentrični Lumia uređaj

Evleaks Goldfinger 3d i cortana

Na MWC događaju koji će se održati krajem veljače 2014. godine u Barceloni bi mogli vidjeti nekoliko novih Nokia uređaja. Već nam je poznato kako nam dolazi 8 inčni tablet (Lumia 2020?) ali i Lumia 1820 kao novi top uređaj. Evleaks je putem twittera najavio nekoliko novih kodnih imena za buduće Nokia uređaje koji će se pojaviti u narednih nekoliko mjeseci, najvjerojatnije na MWC-u.

Prema novim informacijama koje je objavio Evleaks Goldfinger uređaj će osim 3D tehnologije kontrole zaslona doći s novom verzijom softvera, odnosno sa WP8.1. Uz njega će još dva uređaja s WP8.1 verzijom softvera od kojih će jedan biti top kamera model.

Novi vrhunski kamera model iz Nokije će se vjerojatno pojaviti s Lytro ili Array kamerom, a ovaj zaključak možemo izvući iz prezentacije grupacije Nokia Growth Partners koji ulažu u razvoj takve tehnologije. Imajte na umu kako je NGP još uvijek dio Nokije, a ne odjela za uređaje i usluge pa bovi u tehnologiju mogli ugledati i u budućim Microsoft Lumia modelima.

Također će jedan od ova dva modela doći s Cortana asistentom iako je tu Evleaks možda pogriješio jer će Cortana biti dostupna za sve Lumia modele, ali u početku samo u SAD-u a kasnije po cijelom svijetu.

Ukratko:

  • Goldfinger (jedan od prvih uređaja s Windows Phone 8.1 Blue platformom, imati će 3D tehnologiju upravljanja zaslonom)
  • Moneypenny (ajedan od prvih Windows Phone 8.1 Blue uređaja)
  • Normandy
  • Phantom
  • Spinel