Testiramo: Nokia 515

Nokia 515 5

Na test nam je pristigla Nokia 515, posljednji u nizu “običnih” telefona iz Nokije. Uređaj je predstavljen 28. kolovoza na zasebnom događanju u Rusiji. Pri predstavljanju svjetski su je mediji prozvali posljednjim Nokia uređajem, odnosno simbolom Nokije kakva je nekada bila.

Simbolom  je prozvana prvenstveno zbog svog dizajna. Riječ je o jednom izvrsno dizajniranom „featurephone“ uređaju izrađenom od aluminija i plastike. Da je Nokia mislila učiniti ovaj uređaj neuništivim govori i to da je zaslon uređaja zaštićen Gorilla Glass zaštitnim slojem druge generacije.

Ova elegantna Nokia teži nešto više od 100 grama uz debljinu od 11 milimetara.  Dužina uređaja iznosi 114mm dok širina iznosi 48 mm, što ovaj uređaj čini veoma kompaktnim. Na poleđini uređaja, koja izrađena od aluminija s plastičnim dijelovima za antenu, nalazi se 5MP  kamera s bljeskalicom. Autonomiju uređaja osigurava baterija BL-4U kapaciteta 1200 mAh, koja bi trebala držati uređaj u stanju pripravnosti više od mjesec dana. Prednjom stranom dominira relativno veliki 2.4 inčni LCD zaslon QVGA rezolucije (320 x 240), dok se ispod zaslona nalazi klasična alfanumeička tipkovnica s backlit osvjetljenjem.

 

Nokia 515 je dostupna u 2 varijante: Dual SIM te Single SIM u kojoj prostor druge SIM kartice zamjenjuje utor za MicroSD karticu do 32GB. Naš testni primjerak  je Single SIM varijanta u crnoj boji.  Uz crnu, uređaj je dostupan i u bijeloj boja, a izbor boja odmah daje naslutiti kakvim je korisnicima namjenjen ovaj uređaj.

U narednih nekoliko dana ćemo se družiti s Nokijom 515 te je temeljito testirati. Kao i uvijek, otvoreni smo za sva vaša pitanja, zahtjeve i prijedloge koje možete postaviti u komentarima ispod članka.