Video: Kolekcija recenzija Nokia Lumia 1520 uređaja

Lumia 1520 at&t

Kako se bliži datum službenog početka prodaje Nokia Lumia 1520 uređaja u SAD-u počele su se javljati prve recenzije ovog 6 inčnog Phableta. Veliki blogovi poput Engadgeta, PhoneArena-e i WPCentral-a su objavili svoje video recenzije ali verzije za At&t operatera koja nema ugrađenu ovojnicu za bežično punjenje dok će globalna verzija to imati. Ostatak hardvera je poprilično jednak, pa ukoliko želite posjedovati ovaj moćan WP8 phablet pogledajte recenzije u nastavku.

Phonearena se pozabavila, osim hardverom, i softverom dok su recenzije Engadget i WPCentral bloga uglavnom bazirane na hardveru te se malo dodiruju softvera. Zajedničko svim recenzijama je pozitivan dojam koji je ostavila Lumia 1520 na recenzente. Recenzije blogova su postavljene u naslovnom linku videa.

 

PhoneArena

Youtube

Engadget

YouTube

WPCentral

Youtube

 

Također su recenzije objavili BGR , TheNextWeb te AllAboutWindowsPhone blogovi. Ovi su u ruke dobili globalnu varijantu Lumije 1520 pa evo što kažu o uređaju.

Nokia Lumia 1520 je phablet s prekrasnim zaslonom, odličnim performansama i impresivnom autonomijom. Također je dosta dobra balansirana za tako krupan uređaj, a izrađena je elegantnom Lumia dizajnu s jednodjelnim polikarbonatnim kućištom. -BGR

 

Nokia Lumia 1520 je sveukupno najbolji Windows Phone 8 uređaj na tržištu. Nevjerojatno je brz, zaslon je fantastičan, a kamera uništava sve osim iPhonea. – TheNextWeb

 

AllAboutWindowsPhone ističe kako je ovo prvi puta da se jedan Windows Phone uređaj po specifikacijama može natjecati s konkurentima iz Android tabora, ali i najnovijim iPhoneom 5s koji zbog 64-bitne arhitekture A7 procesora ima impresivne rezultate po pitanju performansi.

Nokia Lumia 1520 WP Bench

 

Po Sunspider testovima performansi, Nokia Lumia 1520 je bolja od Galaxy Note 3, uređaja koji slovi kao najbolji uređaj u kategoriji phableta. Također pobjeđuje i perjanice svih konkurenata osim Applovog iPhonea 5s.

Nokia Lumia 1520 Sunspider

Svoje recenzije Nokia Lumia 1520 uređaja su izbacili i The Verge, Pocket-Lint i SlashGear blogovi. Većinom su izrazito zadovoljni izradom uređaja, njegovim hardverom a posebno hvale 6 inčni LCD zaslon.

Dok TheVerge nije bio pretjerano zadovoljan izgledom (Note 3 im je draži hm?!), njegovom ergonomijom i kamerom, ostala dva bloga su pohvali upravo sve elemente ovog uređaja. Kamera se pokazala spremnom za softversko poboljšanje u vidu brzine snimanja ali je kvaliteta fotografija i videa zavidna. Softverski je Lumia 1520 malo napredovala jer se ne ističe ništa više od Lumia uređaja manjih zaslona osim po HD rezoluciji zaslona, no WP platforma je dobila svojeg predstavnika u klasi 6 inča sviđalo se to nekima ili ne dobar je konkurent.

NokiaMob, kao i svi Nokia fanovi, nestrpljivo iščekuje dolazak prvog Nokia phableta, Nokia Lumije 1520, na hrvatsko tržište, za koje još nije predstavljen datum dolaska ovog uređaja. Ako ćemo se igrati nagađanja onda je kraj siječnja naredne 2014. godine realan datum dolaska na naše tržište. No nadajmo se kako ćemo phablet ugledati prije.