Nokia Lumia 1520 dostupna u ponudi Mobisa

Mobis 1520

 

Na stranicama internet trgovine službenog zastupnika Nokia uređaja u Hrvatskoj, Mobis-a, se pojavila Nokia Lumia 1520. Ovu Lumiju krasi iznimno kvalitetan 6 inčni, 1080p  LCD zaslon dok je unutar samog kućišta posljednji dostupan hardver, odnosno Snapdragon 800 s četverojezgrenim 2.2 GHz procesorom, Adreno 330 grafičkim procesorom i 2 GB RAM-a. Uređaj posjeduje i 20 MP stražnju kameru koja ima ugrađenu posljednju verziju optičke stabilizacije za što čistije fotografije i mirniji video. Ova Lumia za razliku od verzije za At&t operatera ima ugrađenu ovojnicu za bežično punjenje po Qi standardu.

Mobis 1520

Unatoč prekrasnom dizajnu i vrhunskom hardveru glavna mana je trenutačno izrazito visoka cijena od 6299,00 kn te će velikoj većini ovaj vrhunski uređaj biti van dosega. Nadamo se kako će uskoro cijena uređaja biti korigirana jer glavni konkurent iz Samsunga je unatoč nešto manjim dimenzijama zaslona ipak jeftiniji kojih 500 kn.

Trenutno je dostupna crna verzija ovog uređaja, a vjerujemo kako će uskoro doći i ostale Lumia boje u ponudu jer je ipak Nokia postala prepoznatljiva upravo po jarkim bojama svojih uređaja pa je prava šteta što ova Lumia nije dostupna u drugim bojama. Međutim, važno je spomenuti kako je kućište kod ove verzije izrađeno u potpunosti od recikliranog materijala pa će to vjerojatno zadovoljiti sve one ekološki svjesne štovatelje ovakvog tipa mobilnih uređaja.