Održan prvi sastanak Windows Phone grupe u Srbiji

 

960238_10151762891421956_633750921_n

U četvrtak 05.12.2013 godine u prostorijama Microsoft Srbija održan je prvi sastanak Windows Phone korisničke grupe. Windows Phone korisnička grupa ima cilj da okupi sve koji se bave razvojem, UI i Interaction dizajnom, testiranjem i specifičnostima vođenja mobile projekata i da uz druženje i razmenu iskustva iz prakse ostvarimo nove kontakte. Pored onih koji za razvoj mobilnih aplikacija koriste Microsoft tehnologije dobrodošli su svi koji se bave razvojem mobilnih aplikacija za druge platforme kako bi iz prve ruke upoznali prednosti i mane i ispitali mogućnosti što lakšeg portovanja aplikacija.

Tema ovog sastanka je bila Think outside the toolbox: pregled ponudjenih sistemskih kontrola za Windows Phone platformu, napredne tehnike izrade custom control-a, adaptiranje control-a za produkciju kao i animiranje control-a. Praktičnu realizaciju jedne takve komponente, koja će biti upotrebljena u Windows Phone aplikaciji namenjenoj organizovanju korisničkih grupa predstavio je Nemanja Stančić, Windows Phone App Developer u Drey Corporation i osnivac ASDF Hackathon-a.

Pored ovoga Nemanja je predstavio kako brzo i jednostavno napraviti svoju kontrolu kao i neke izazove sa kojima se susreo u razvoju Windows Phone aplikacija u svojoj firmi. Pored stručnih bilo je i tema kako se dizajnom izdvojiti na Windows Phone Store-u i kako pronaci najbolji nacin da svoju ideju kroz aplikaciju predstavite korisnicima. Nemanja je takođe napomenuo DVULP program koji još nije dostupan u našoj regiji, a koji omogućuje developerima zabavu i nagrade kroz razvijanje aplikacija za Windows Phone u organizaciji Nokia Developer team-a.

Okupljanja će se organizirati svakog prvog četvrtka u mesecu i otvorena su za sve zainteresovane s EXYU područja. Ukoliko želite da primate informacije o radu i sastancima korisničke grupe priključite se MSFORGE Facebook grupi.

Fotografije sa dogadjaja možete pogledati ovde.