Službeno predstavljene Nokia BH-121 naglavne slušalice

bh121

Nokia je danas poprilično tiho predstavila novog člana dodatne opreme, Nokia Guru, odnosno Nokia BH-121 slušalice. Slušalice imaju pravokutasto kućište dimenzija 39 x 39 x 12mm, a dolaze u standardnim Lumia bojama, odnosno cyan, crvenoj, žutoj i crnoj boji.

Na prednjoj strani slušalica se nalazi tipka zadužena za ogovaranje na pozive i pokretanje glazbe, dok su tipke za kontrolu glasnoće, Bluetooth veze i kontrole pjesama razmještene na bočnim stranama slušalica. Straga se nalazi kopča s kojom se BH-121 slušalice jednostavno zakače na odjeću.

Jedna od glavnih odlika ove dodatne opreme je posjedovanje NFC tehnologije za jednostavno i brzo povezivanje s uređajima. Također ove slušalice podržavaju spajanje s više uređaja, a moguće je spojiti i uređaje koji nemaju NFC putem postavki za Bluetooth vezu.

BH121 black

Nokia BH-121 dolaze s WH-208 slušalicama koje se umeću u uho, no moguće je koristiti bilo koje druge slušalice zahvaljujuć ugrađenom 3.5 mm utoru. Tako i dalje možete kontrolirati vš uređaj putem BH-121. Nokia BH-121 imaju ugrađen Led indikator za praćenje stanja baterije, ali je isto tako moguće pratiti bateriju putem žive pločice na vašoj Lumiji. Putem žive pločice još je moguće saznati i lokaciju slušalica ukoliko ste zaboravili gdje ste ih zadnji put ostavili.

Interna baterija bi trebala biti dovoljna za 6 sati sviranja glazbe i 6 sati razgovora.

BH-121 podržavaju Bluetooth opcije poput HFP/HSP i/ili A2DP/AVRCP koje su podržane u svim Lumia uređajima uključujući i nove Asha 50X uređaje.

U prodaju će krenuti ovaj mjesec, odnosno u prosincu a predviđena cijena im je 39 €, odnosno približno 300 kn.

Nokia Conversations