Treshold će dodatno zbližiti WP platformu s Windowsima i XBoxom

Treshold

Microsoft trenutno ima nekoliko popularnih platformi po svojim okriljem koje je donekle i uspio povezati s zajedničkom NT softverskom jezgrom. No razlike između Windowsa, WP te Xbox One platformesu i dalje velike i pogodne daljnjem zbližavanju. U službenoj konverzaciji Terrya Myersona prema svojim zaposlenicima se moglo često čuti kodno ime “Treshold” kako prenosi Mary Jo Foley za ZDNet. Treshold bi trebao donijeti ujedinjenje za prije spomenute platforme ali ne kao jedan softver kako svi očekujemo već kao niz softverskih poveznica kroz platforme, objašnjava Foley. Microsoft želi dodatno povezati platforme kroz mogućnost obavljanja određenih aktivnosti kroz sve platforme. Jedan od primjera je povezivanje Windows i Windows Phone trgovine.

Prve veće promjene vezane uz Treshold bi trebali vidjeti početkom 2015. godine. Inače je Treshold ime planeta oko kojeg je kružio prvi Halo prsten iz igre Halo.

Nadalje je Foley rekla kako su njeni izvori potvrdili kako je slijedeća veća nadogradnja za WP platformu, WP8.1, u pripremi te da ćemo je ugledati u drugom tromjesečju, odnosno na proljeće slijedeće godine.

Via