WP platforma na krilima Lumia uređaja prešla 10% zastupljenosti u Europi

eu5

KantarWorldPanel je objavio podatke o rasprostranjenosti mobilnih platformi za treće tromjesečje. Windows Phone platforma je i u ovom tromjesečju ostvarila značajan napredak, pogotovo na europskom tržištu gdje trenutno ima 10,2 % zastupljenosti. WP je polagano počeo hvatati iOs koji je izgubio 5 % udjela te trenutno drži 15,8 % tržišta.U Italiji je WP platforma sa 16 % udjela pretekla iOs koji tamo drži trenutno 10,1 % udjela tržišta. U Španjolskoj WP i iOs imaju podjednak udjel od 4,3 % dok u Francuskoj WP diže iOs-u za vratom.

kantar wp q3

U SAD-u je WP dosegao 4,8 % udjela tržišta dok u ostalim djelovima svijeta također WP platforma ima rastući trend. Jedini ploblemza sada predstavlja jedno od najvećih i najvažnijih tržišta, kinesko. Tamo je WP platforma izgubila mali postotak udjela na tržištu u kojem Android dominira sa stragovito visokih 78,1 % udjela.

Nokia i Microsoft će trebati i dalje ulagati u promoviranje i približavanje WP platforme i WP uređaja na tom tržištu kako bi uhvatili veći diotog krucijalnog tržišta.

Via