Video: Dostupna Nokia App Folder aplikacija omogućava kreiranje foldera s aplikacijama

app folder logo

Nokia je danas najavila kako je službeno startala Lumia Black nadogradnja i to prvo za Nokia Lumia 1020 i Lumia 925 modele. Ova nadogradnja se sastoji od Microsoftove GDR3 nadogradnje sa svim novitetima te Nokijinog dodatka ekskluzivnog samo za Lumia uređaje. Jedna od novih opcija koju donosi ova nadogradnja je i modućnost formiranja foldera u koje je moguće postaviti nekoliko aplikacija, odnosno njihovih pločica. Namjera je vjerojatno okupiti neke istovjetne aplikacije poput komunikacijskih aplikacija Whatsapp, Viber, Skype.. na jedno mjesto.

Ova opcija nije došla s instalacijom GDR3/Lumia Black nadogradnje već se postiže naknadno instalacijom aplikacije App Folder. Nakon što instalirate aplikaciju vrlo jednostavno možete kreirati folder aplikacija te ga postaviti na početni zaslon vaše Lumije. Osim standardnih instaliranih aplikacija, moguće je kreirati folder s aplikacijama za postavke poput Bluetooth, WiFi, Screen Rotation…

 

app folder opcije

Pločica foldera s aplikacijama je dostupna u tri standardne veličine (mala, srednja i velika pločica) te su na njoj prikazane ikone aplikacija koje se nalaze unutar foldera. Unutar foldera je moguće poredati aplikacije po abecedi ili datumu instaliranja, a također ih je moguće proizvoljno poredati.

Pogledajte demo video Nokia App Folder aplikacije.

Youtube

 

Najvažnije od svega je da se Folder App može instalirati na Lumia uređaje bez Lumia Black nadogradnje. Aplikaciju preuzmite putem linka za WP trgovinu ili skenirajte QR kod ispod.

app folder qr