Objavljene nove fotografije Nokia X uređaja koji se navodno proizvodi u Mađarskoj

Nokia x 3

Kako se bliži MWC tako sve više fotografija budućeg prvog Nokia Android uređaja dolazi na vidjelo. Objavljeno je još nekoliko fotografija koje osim što prikazuju izgled staržnje i bočne strane uređaja, prikazuju i korisničko sučelje Nokia X uređaja na djelu. Nokia je svoju verziju KitKat androida napravila po uzoru na Windows Phone s karakterističnim kvadratastim pločicama za početne ikone aplikacija. Prisutna Nokia trgovina će biti odvojena od Google Play trgovine, dok je Google mape Nokia zamijenila svojim HERE mapama. Vjerojatno će na uređaju biti prisutan Nokia Mix Radio ili neka slična glazbena usluga iz Nokije, a vidljivo je da će se pločice apliakcija možda moći prebacivati u različite foldere. Ne isplati nam se puno nagađati jer ne postoji mnogo informacija oko sučelja ove verzije androida. Više ćemo saznati u ponedjeljak kada će uređaj biti predstavljen na MWC-u.

Procurila je informacija kako se uređaj najvjerojatnije sklapa u našem susjedstvu, odnosno u mađarskom pogonu Komárom kako prenosi blog Tech2.hu. Tamošnji pogon je doživio smanjenje broja radnika ali je broj i dalje dovoljan kako bi se proizvelo mnogo Nokia X uređaja u raznim bojama.

Predviđena cijena ovog Dual i Single SIM modela je 115$, odnosno 85 € ili 646 kn. Možda cijena ne bude pretjerano veća u Hrvatskoj ukoliko se uređaj proizvodi u Mađarskoj :).

 

Via 1 / 2