GSMArena testirala bateriju Nokia X uređaja

gsmarena nokia x baterija

Ekipa s GSMArena bloga je svoj već standardni test baterije primijenila na bateriju Nokia X uređaja, prvog koji pokreće Android Os. 4 inčni zaslon, dvojezgreni Snapdragon S4 Play  procesor, Adreno 203 grafički procesor i 5 MP kameru napaja  BN-01 baterija kapaciteta1500 mAh. Nokia jamči 408 sati u stanju pripravnosti, nešto više od 13 sati razgovora na 2G i 10 sati razgovora na 3G mrežama te 36 sati preslušavanja glazbe.

Prvi test koji su obavili je vrijeme trajanja baterije pri razgovorima na 3G mrežama. Nokia X je izdržala 11 sati i 13 minuta što je nešto ispod vremena kojeg je obećala Nokia.

Drugi test se odnosi na vrijeme trajanja baterije prilikom surfanja internetom putem WiFi veze. Nokia X je omogućila osrednjih 4 sata i 55 minuta.  što će vam biti taman dovoljno da odgledate

Treći test je pokazao kako će baterija Nokia X uređaja omogućiti do 6 sati i 10 minuta gledanja video sadržaja dok ne dosegne kritičnu razinu od 10 % kapaciteta što vam je i više no dovoljno da odgledate dva filma na putu autobusom iz Splita za Zagreb (ili obratno).

nokia x gsmarena

Ukupno je baterija Nokije X uz sat vremena surfanja, razgovora i gledanja filmova izdržala prilično dobrih 38 sati što je za dual SIM uređaje izvrstan rezultat.