Mobis kupio eDigital trgovinu!

mobis i edigital

Dok smo posljednje vrijeme poprilično zaokupljeni prodajom odnosno kupnjom Nokijinog Odjela za uređaje i usluge od Microsofta, na domaćem tržištu se također dogodila jedna značajna transakcija. Naime, dugogodišnji službeni dobavljač i predstavnik Nokia uređaja u Hrvatskoj, Mobis Electronics d.o.o., je odlučio kupiti eDigital trgovinu. Kako doznajemo ekskluzivno od glavnog menadžera Mobisa za Bosnu i Hercegovinu, Ivana Šege, Mobis se odlučio na ovakav pothvat kako bi osnažio svoju poziciju na hrvatskom ali i tržištu susjednih nam država gdje eDigital također plasira svoje uređaje. Iako nam gospodin Šego nije potvrdio razlog, možemo pretpostaviti kako je riječ o kontroliranju najvećeg Mobisovog konkurenta koji je svojim niskim cijenama znatno utjecao na njihov udio u direktnoj prodaji Nokia uređaja.

Službeno su nam iz Mobisa poslali kratku obavijest kako će se o cijeloj stvari uskoro oglasiti, ali da još ne žele iznijeti detalje prodaje dok se ne završi primopredaja tvrtke.

Eto, biti će vrlo zanimljivo vidjeti o kojim se novcima radi kada je u pitanju jedna domaća kupnja tvrtki. Iskreno se nadamo kako će sada veći udio na tržištu u cijeloj regiji donijeti i nešto niže cijene Nokia uređaja i dodatne opreme.