Nokia zadržala pogon u Koreji, Microsoft Mobile će do godine dana održavati Nokia stranice i društvene mreže

NokiaLogo1

Nokia je danas objavila konačan datum primopredaje odjela čime će konačno cijela trakaavica oko same prodaje završiti. Osim datuma iz službene objave Nokije nismo više detalja saznali. Međutim, istovremeno je i Microsoft objavio svoje izvješće za medije u kojem se mogu naći vrlo zanimljive informacije vezane uz izmjene prvotnog ugovora o prodaji odjela.

Osim službenog datuma primopredaje Odjela, 25.04.2014., stoji kako će Microsoft do narednih godinu dana održavati Nokia.com stranice te službene Nokia blogove i društvene mreže. Uglavnom, prema ovome još godinu dana će se Nokia brand vidljivo održavati idok će se novi brending Microsoft Mobile odjela polagano uvoditi. Treba naglasiti kako je Microsoft Mobile, bivši Odjel za uređaje i usluge, zasebna tvrtka registrirana u Finskoj te će djelovati neovisno pod Microsoftom.

Također je Microsoft objavio kako ipak nije otkupio sve Nokia pogone, već je Nokia zadržala pogon u Koreji čime je ipak osigurala neovisnost u izradi budućih uređaja poput pametnog sata te sličnih naprava. Da ćemo ipak vidjeti uređaje s Nokia logom i u bližoj budućnosti potvrđuje i pismo dobavljačima od kojih se očekuje da i dalje surađuju s Nokijom.

Također, će 25 zaposlenika Odjela za napredne tehnologije koji su se bavili mobilnim uređajima preći u Microsoft Mobile gdje će nastaviti s razvojem novih uređaja.

Definitivno su ovo zanimljive informacije te nam se čini kako bi Nokia stvarno mogla u bližoj budućnosti predstaviti još koji mobilni uređaj možda u suradnji s Microsoft Mobile i nastaviti tako spajati ljude.