Nokia Lumia 630 umjesto senzora za blizinu i automatsko osvjetljenje zaslona dobila Sensor Core opciju

700-nokia_lumia_630_dual_sim_color

S predstavljanjem Lumije 630 velika nepoznanica je bila ima li ovaj uređaj senzore za blizinu i automatsko osvjetljenje zaslona ili ne. Kako je Nokia ciljala na kreiranje smartfona koji je cjenovno pristupačan ali iskoristiv neke opcije, a među njima i navedeni senzori, su izbačeni iz uređaja. Međutim, Nokia Lumia 630 je dobila SensorCore opciju koja bi donekle mogla nadomjestiti nedostatak ova dva senzora, odnosno barem jednog od njih.

Sensor Core opcija omogućava Lumiji 630 stalnu aktivnost senzora za pokret koji su pri tom u niskoenergetskom načinu rada. Na taj način uređaj prati pokrete i lokaciju što se na kraju može prikazati u koracima i prijeđenom putu te iskoristiti za razne fitness aplikacije.

Senzor za blizinu služi za gašenje zaslona osjetljivog na dodir kada približimo uređaj uhu. Ta opcija sprječava da slučajnim dodirom ne prekinemo poziv ili bilo kako na njega utječemo. Kod Lumije 630 je tu ulogu preuzeo zaslon osjetljiv na dodir koji prepoznaje dodir uređaja s većim površinama od vrha vašeg prsta pa on automatski gasi zaslon za vrijeme razgovora.

Dok je senzor za blizinu adekvatno zamijenjen, senzor pozadinskog osvjetljenja nije i tu će se vlasnici Lumije 630 prikloniti tradicionalnijem rješenju, odnosno automatskom namještanju pozadinskog osvjetljenja zaslona. Poznato nam je kako WP8.1 nadogradnja s Nokia Cyan softverom donosi mogućnost ručnog namiještanja tri stupnja pozadinskog osvjetljenja pa vjerujemo neće biti problem s čitljivosti zaslona nakon što namjestite sebi željeno pozadinsko osvjetljenje zaslona. Isto tako, ta opcija će biti dostupna u prečacima unutar centra za obavijesti gdje će biti lako dostupna za brzo prilagođavanje svjetline zaslona.

Smeta li vam nedostatak navedenih senzora kod Lumije 630?

 

Via