Nokia McLaren/Goldfinger će biti veliki korak naprijed za Microsoft i WP

2016-McLaren-P13-34

Daniel Rubino s WPCentral bloga se jako dobro nadovezao na jučer objavljenu informaciju o planu predstavljanja uređaja za 2014. i 2015. godinu. Iznio je informacije vezane uz budući top model Goldfinger koji je na evleaksovoj tablici preimenovan u McLaren. Daniel je potvrdio kako će McLaren biti dostupan u ponudi tri američka operatera istovremeno ali će isto tako biti dostupan i na svjetskom tržištu.

Taj uređaj bi trebao imati mogućnost kontroliranja sučelja putem 3D gesti no za razliku od Samsungove verzije gdje se koristi prednja kamera, taj uređaj će imati poseban specijaliziran hardver. Unutar WP8.1 verzije su već ubačeni posebni API-ji za developere kako bi razvijali aplikacije za hardver koji će upravljati 3D gestama. Rubino je rekao kako se taj sustav upravljanja pločicama naziva „Mix View“ te je objasnio njegov princip rada. Kada se prstom lebdi iznad pločice ona če se ljuljati, a ako napravite pokret prsta put zaslona bez njegovog pritiskanja otvorit će se različite dodatne opcije živih pločica. Spominje se otvaranje do 8 funkcija pločica što nalikuje na Jolline widgete aplikacija na kojima su funkcije za upravljanje aplikacijom.

 

Rubino je na kraju zaključio kako će s ovom opcijom koja uključuje predstavljanje novog hardvera i softvera napokon dati Microsoftu i Windows Phone platformi nešto s čime će se poprilično izdići nad konkurencijom.