Microsoft: Ako želite Cyan, morate natrag na 8.0

lumia-920-att-cyan1_1020_gallery_post

S Lumia Cyan nadogradnjom pojavio se problem za Windows Phone 8.1 uređaje prijavljene preko ‘Preview for Developers’ programa koji koriste BitLocker zaštitu. Microsoft je tada korisnicima preporučio da pomoću Nokia Software Recovery alata vrate uređaj natrag na Windows Phone 8.0 verziju sustava.

Jučer je krenula nadogradnja za Nokia Lumia 1520 uređaj na mnogim europskim tržištima te za američkog operatera AT&T. Korisnici s WP8.1 ‘Developer preview’ verzijom softvera primjetili su da ne mogu preuzeti nadogradnju Lumia Cyan iako je ona dostupna za njihov uređaj. Vraćanje OS-a na 8.0 rješava taj problem.

“We are currently investigating the issue. We have paused delivery of the update to customers using the Preview for Developers, and will resume once a fix is in place. Customers whose phones have been affected should use the Nokia Software Recovery Tool to return your Lumia to a normal commercial software state before downloading the Lumia Cyan update. More information about the tool can be found at www.nokia.com/support/recovery-tool.”

Preporuka vraćanja OS-a objavljena je kada je na vidjelo izišao problem s BitLockerom. U službenoj objavi preporuča se uređajima koji su brickani zbog BitLocker zaštite da se vrate u uporabljivo stanje putem Software Recovery alata. Nadogradnja za uređaje s ‘Preview for Developers’ verzijom krenut će kad se ovaj propust ispravi.

via