Microsoft: U 65 dana prodano 5,8 milijuna Lumia i 30 milijuna ostalih uređaja

Lumia-930

Microsoft je objavom financijski rezultat za 4. tromjesečje (kalendarski 2. tromjesečje) završio svoju fiskalnu 2014. godinu. Od svih financijskih rezultata, nas je najviše zanimala prodaja mobilnih uređaja iz bivšeg Nokijinog odjela za uređaja i usluge.

Microsoft je objavio kako je u 65 dana prodao 5,8 milijuna Lumia uređaja te 30 milijuna ne-Lumia uređaja u koje uključujemo Nokia X, Asha i obične telefone. Matematički možemo izračunati da je u cijelom kalendarskom drugom tromjesečju, Microsoftovom četvrtom tromjesečju, prodano oko 8 milijuna Lumia i 45 milijuna ne-Lumia uređaja. Ako ove izračunate rezultate usporedimo na godišnjoj razini, ispada da je da godišnjoj razini ostvaran rast te je u odnosu na 2. kvartal prošle godine prodano 1 milijun pametnih uređaja više.  U 2. kvartalu prošle godine prodano 58 milijuna ostalih uređaja što znači da je prisutan trend u padu potražnje običnih telefona. Ako usporedimo ove rezultate s prošlim kvartalom, prodaja pametnih telefona je otprilike ista dok je prodaja običnih u padu.

Nokia 105

Što se tiče Microsofta, on je u svom posljednjom tromjesečju u fiskalnoj godini 2014. uprihodio 23.38 milijardi dolara uz profit od 4,6 milijardi dolara. Odjel uređaja i usluga ostvario je prihode od 1,99 milijardi dolara uz gubitak od 700 milijuna dolara.

izvor, via