Priča oko Lumia tableta se nastavlja

700-nokia_lumia_2520_home

Mnogi od nas su misli kako će s Microsoftovim preuzimanjem Nokijina odjela uređaja i usluga propasti dugoočekivani projekt Nokia tableta koji je svoju priču počeo s Nokia Lumia 2520 uređajem. Logično je bilo za misliti kako će Microsoft iskoristiti Nokijino višegodišnjo iskustvo u razvijanju tableta te planove za buduće Lumia tablete spojiti s planovima za Surface. Prva naznaka toga bilo je odgađanje 8″ varijante Nokia tableta koji je nosio kodno ime Illusionist. No, čini se kako će se stvari ipak razvijati drugačije.

Nedavno je, dobro poznati izvor neslužbenih informacija s interneta evleaks, objavio kako će Lumia tableti nastaviti postojati te da bi mogli zamijeniti Surface liniju Microsoft tableta. Danas nam stiže još jedna glasina koja budi nadu kako će se priča oko Lumia tableta nastaviti.

Daniel Rubino, glavni urednik WPCentral stranice, načuo je kako je u pripremama novi Lumia tablet koji bi trebao biti predstavljen zajedno s Nokia McLaren uređajem ove godine. Nije poznato hoće li uređaj kao operativni sustav koristiti Windows RT (koji bi se mogao pripojiti Windows Phoneu), kao i Lumia 2520, ili Windows 8.1 koji nalazimo na računalima.

Otkazivanje Nokia 8-inčnog tableta smatralo se kao konačan dokaz  teorije zavjere jer Nokia svojim uređajem nije željela biti konkurencija Microsoftovoj Surface liniji proizvoda. Glavni ‘mastermind’ ove zavjere je naravno Stephen Elop, ali prema navodima s interneta Microsoft je u zadnji čas otkazao i svoj vlastiti 8-inčni Surface Mini tablet. Zajedničkim pothvatom su stopirali taj projekt Satya Nadella i Stephen Elop jer Surface Mini nije imao onaj razlikovni faktor koji bi ga izdignuo iznad ostalih “mini” tableta na trištu. Možda je nedovoljna konkurentnost razlog zbog kojeg je otpisan i 8-inčni Lumia tablet.

Kako god, veselimo se novim  Lumia tabletima iz Microsofta.