Uočena nova verzija PfD WP GDR1softvera. Uskoro nam stiže PfD WP GDR2?

GDR1-version

Prema pisanju Softpedije ali i NokiaPowerUser bloga uočena je nova verzija Windows Phone 8.1 Update 1 softvera za Developer Preview program. Isto tako bi uskoro GDR2 nadogradnja mogla biti pušten u opticaj. Microsoft najavljuje da će sljedeću verziju Windows Phone platforme objaviti za otprilike tri tjedna, ali glasine o njenom skorašnjem objavljivanju i dalje stižu.

Nova Windows Phone8.1 Update1 verzija se nedavno pojavila na WPBenchu kao što prikazuje slika iznad. Nova verzija OS nosi oznaku 8.10.14234.0, dok sadašnja ima 8.10.14157.200. U oznaci se može uočiti  značajan skok što bi moglo značiti donošenje novih opcija (primjerice mogućnosti korištenja BT LE za developere). Pitanje je da li će ova verzija biti odmah masovno dostupna za sve jer izvori iz Microsofta ima dosta bugova i ugađanja kod dodavanja novih značajki.

Sljedeći veliki Update za Windows Phone očekuje se negdje u listopadu. Međutim, očekujemo da će se više detalja o takozvanom GDR2 ažuriranju pojaviti krajem ovog mjeseca, kada će Microsoft predstaviti Windows 9. Hoće li ili ne Microsoft ujediniti Windows Phone i Windows RT platforme te ih nazvati jednim imenom ostaje vidjeti.