Objavljene fotografije prototipnog Lumia McLaren uređaja

Nokia-McLaren-1-620x465

Procurile su fotografije modela prototipnog Nokia McLaren uređaja čije je daljnje razvijanje zaustavljeno prije nekoliko mjeseci od strane Microsofta. Ovaj uređaj je trebao donijeti mogućnost kontroliranja smartfona putem raznih 3D gesti kao i još nekoliko drugih mogućnosti poput javljanja na telefonski poziv postavljanjem uređaja na uho ili pak prebacivanja razgovora na vanjski zvučnik postavljanjem uređaja na stol. Iako je Microsoft zaustavio daljnji razvoj ovog modela, ipak nije odustao od razvoja uređaja koji će biti kontrolirani 3D gestama kako je prije prenio TheVerge magazin.

Prototip Nokia (Microsoft) McLaren uređaja (RM-1052) čije fotografije možete vidjeti je oglašen za prodaju u Kini, a po svemu sudeći je nabavljen iz tamošnjeg bivšeg Nokijinog laboratorija. Model je pokretan Snapdragon procesorom, ima 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, dok mu zaslon ima rezoluciju od 1920×1080 piksela i dijagonalu od 5 do 6 inča.

 

Dizajn poprilično podsjeća na Lumiju 1020 zahvaljujući velikom uzdignutom kućištu kamere, a može se primjetiti i svojevrstan utjecaj dizajna ovog modela na izgled Lumije 830 koja također ima slično kućište kamere zaštićeno staklenom površinom. Kućište mu je izgleda izrađeno od aluminija dok ima donji plastični dio u kojem su smještene antene što mu pomalo remeti onaj klasičan dizajnerski izričaj s neprekinutim linijama kućišta. No opet gledajući na jednostavnost izrade i čvrstoću uređaja, ovakav dizajn kućišta je zahvalan. Slično je bila izrađena i Nokia N8 s donjim plastičnim dijelom koji se mogao odvojiti i aluminijskim srednjim dijelom kućišta koje joj je davalo čvrstoću i činilo je neuništivom.

 

Na MWC događaju će Microsoft Mobile zasigurno predstaviti nove uređaje no ne vjerujem da će imati ovakav dizajn, no moguće je da ćemo ugledati nešto vrlo slično, barem u pogledu grbe kamere. Sviđa li vam se ovakva površina senzora kamere ili ste poklonik klasičnijeg izgleda kao kod Lumije 1020?