Recenzija: Nokia (Monster) Purity Pro slušalice

purity pro cijele

Nokia Purity Pro izgledaju vrlo futuristički, a napravljene su od vrlo kvalitetne sjajne plastike. Osim standardne crne i bijele boje, slušalice se mogu nabaviti u živim bojama – crvenoj i žutoj. Recenzirana žuta boja po mome mišljenu najatraktivnije izgleda i (garantirano) neće se dogoditi da nećete ostati nezamijećeni s masivnim žutim slušalicama na glavi.

Malo o onim dosadnim specifikacijama, ali i njih treba spomenuti… Slušalice podržavaju frekvenciju od 20-20k Hz, punjiva Li-Ion baterija podržava stand-by do 7 dana, dok je playback vrijeme do 24 h. Teške su 284 g, a 3.5 kabel koji dolazi s slušalicama dug je 120 cm.

purity pro logo

 

Glavna odlika ovih slušalica je svakako bežično povezivanje s podržanim uređajem putem Bluetooth protokola. Osim BT Purity Pro ima ugrađen i NFC čip tako da se slušalice odmah spajaju s uređajima koji ga podržavaju. NFC sam testirao s Nokia Lumia 1020 uređajem i spajanje je uvijek bilo gotovo trenutno. Niti jednom mi se nije dogodilo da se veza naglo prekinula.

Na lijevoj strani se nalaze kontrole za play/pause i sljedeća/prijašnja pjesma, a na desnoj tipke za pojačavanja i stišavanje zvuka. Play/pause gumb se također koristi za odgovaranje na nadolazeći poziv. Tada se muzika pauzira i kada poziv završi, nastavlja tamo gdje je stala.

Vrlo zanimljivo je kada na mobitel stigne SMS poruka, muzika se tada također pauzira i javi se ženski glas koji kaže od koga je poruka i pita nas da li želimo da nam se poruka pročita. Nakon što se odgovori sa “DA(YES)” pročita se sadržaj poruke. Nakon pročitane poruke pita nas se da li želimo odgovoriti na poruku i ako želimo, kažemo odgovarajući tekst i ta poruku se pošalje. Za sada hrvatski jezik nije podržan pa su samo poruke na engleskom ispravno pročitane. Isto vrijedi i za odgovor koji mora biti na engleskom.

purity pro uške

Jastučići na slušalicama su napravljeni od umjetne kože i vrlo su ugodni prilikom nošenja. I prilikom višesatnog nošenja Purity Pro nisu postale neudobne. Također vrlo je dobra zvučna izolacija, pa drugi ne čuju koju muziku slušate ako je glasnoća postavljena na normalno. Osobno mi je vrlo iritantno kada još desetak osoba oko tebe čuje što svira. A i te osobe koje tako glasno slušaju ne mogu uživati u svim vokalima i instrumentima koji se kristalno jasno čuju kroz Nokia Purity Pro slušalice.

Za lakši prijenos, slušalice se mogu sklopiti i spremiti u neoprensku torbicu koji dolazi u paketu i također ih štiti od slučajnog grebanja. Punjenje baterije do 100% traje nešto manje od dva sata ali to nije problem kada je autonomija do već spomenutih tjedan dana. S jednim punjenjem sam uspio izdržati 10 dana s time da sam svaki dan slušao po nekih sat vremena muzike.

Što reci za kraj?

Nokia Purity Pro su najbolje slušalice koje je Nokia do sada predstavila. Sadrže neke napredne opcija koji se ne mogu pronaći kod konkurencije, lagane su i imaju vrlo dobru autonomiju, pa se može desiti da ih zaboraviti napuniti. Osobno kod slušalica nisam našao ništa negativno. Ono što bi potencijalne kupce moglo odvratiti od kupnje je cijena od oko $350. Iako se cijena čini velikom, slične slušalice od konkurencije su još skuplje. Nažalost svi premium proizvodi imaju paprenu cijenu.