Microsoft i Deutsche Telekom najavili strateško partnerstvo čije bi plodove mogli vidjeti i u Hrvatskoj

Deutsche Telekom

Danas su Microsoft i telekomunikacijski div Deutsche Telekom potpisali strateško partnerstvo orijetirano oko mobilnih uređaja i usluga u oblaku. Cilj partnerstva je proširiti tržište za Microsoft Lumia uređaje, Office365 te OneDrive u 12 europskih država u kojima je prisutan Deutsche Telekom.

Dogovor se sastoji od internacionalne promidžbene kampanje, podrške u prodaji i treningu osoblja, izradi aplikacija te eksperimentalnih projekata vezanih uz određena tržišta. Usmjerenje je na povećanju prodaje Lumia uređaja i usluga u oblaku te ostalih Microsoft prozvoda u budućnosti. Deutsche Telekom je ujedno i jedan od većih partnera za prodaju Windows 10 uređaja i softvera jednom kada bude završen.

U navedenih 12 zemalja spadaju: Austrija, Hrvatska, Češka, Njemačka, Grčka, Mađarska, Crna Gora, Nizozemska, Poljska, Rumunjska i Slovačka. Deutsche Telekom je vlasnik Hrvatskog Telekoma, kojemu smo uputili upit vezan uz ovu najavu te dobili odgovor kako im nisu poznate nikakve dodatne informacije. Uz strateško partnerstvo, najavljeno je i skoro uvrštavanje u ponudu Lumije 640 u poslovnicama DT-a, ali uz napomenu da dostupnost ovisi o tržištu. Hrvatski Telekom još nema informacija oko dolaska Lumije 640.

izvor