Test: Microsoft Lumia 640 XL (#ConnectsTrial)

WP_20150601_001

Na test nam je pristigao jedan od poželjnijih modela Lumia uređaja pod Microsoft logom. Lumia 640 XL je uvećano izdanje Lumije 640, ali s većim kućištem su povećane I neke hardverske specifikacije. Tako ovaj uređaj ima velik 5.7 inčni zaslon 720p rezolucije, 13 MP kameru straga s LED bljeskalicom i ZEISS lećama te 5 MP kameru sprijeda, bateriju kapaciteta 3000 mAh, glance screen, double tap za otključavanje ali i zaključavanje!!!, sensore core opciju te nfc. Još da posjeduje bežično punjenje bio bi ultimativni top model donje klase phableta.

Ono što ga stavlja u donju klasu je upravo četverojezgreni Snapdragon 400 procesor s Adreno 305 grafičkim procesorom, 1 GB RAM-a te 8 GB interne memorije koja je doduše proširiva s microSD karticama do 128 GB.

 

Pakiranje 640 XL

 

 

Sve u svemu, uređaj dolazi u doista velikom pakiranju koje unatoč gabaritima sadrži samo uređaj, punjač s microUSB utorom i kratke upute. Ono što nemate je microUSB-USB kabel kao i slušalice što ćete trebati kupiti ukoliko ih već ne posjedujete.

Testna Lumia 640 XL je došla u 3G verziji i bijeloj boji kućišta s matiranom završnom obradom. Premda uređaj djeluje nezgrapno zahvaljujući povećim dimenzijama kućište mu je poprilično dobro dizajnerski izvedeno s ravnim bočnim stranama ali i zaobljenim bridovima što uz mat završnu obradu uređaju daje jako dobru ergonomiju.

Uređaj zaista izgleda impresivno premda se vidi nasljeđe Lumije 630 od koje je dobio crte i mladenački izgled. Nema dozu profinjenosti kao Lumia 1520 no to mu nije ni namjena. Velika kamera straga i zaslon jako dobre vidljivosti čine uređaj atraktivnim za vlasnika ali i okolinu.

Trenutno je na njemu WP8.1 Update 2 platforma no uređaj će biti jedan od prvih koji će dobiti nove Windowse 10 jednom kada budu spremni za predstavljanje. S Lumijom 640 XL ćemo se družiti narednih nekoliko dana te ćemo je za to vrijeme dobro testirati. Naravno, pitajte nas sve što biste željeli znati o ovom uređaju ili što bi željeli da vam testiramo (sve osim drop bandgate testa).

Hvala Connects timu i Connects Trial programu!