Objavljene fotografije novog Nokia Lumia prototipa kojeg bi mogli i ugledati

Nokia Lumia proto 2

Nokia je danas podigla prašinu s predstavljanjem Ozo kamere i objavljivanjem izvrsnog promo videa za nju koji podsjeća na dane kada je predstavljena Lumia 1020. Možda i nevezano s tim događajem u Kini je na površinu izronio još jedan prototip Lumia uređaja koji pršti od Nokia loga po sebi. Prema izgledu riječ je o nekakvoj kombinaciji Lumije 830 i Lumije 1020, možda čak Lumiji 840/850. Razni izvori govore kako je riječ o Lumiji kodnog imena Saana koja bi trebala biti nasljednik Lumije 830. Nokia, odnosno sada Microsoft je očito planirao ukonuti aluminijski okvir i izbaciti uređaj nešto tradicionalnijeg izgleda. Prema fotografijama ova Lumia ima Snapdragon 810 procesor, 5,2 inčni (AMOLED?) zaslon 1080p rezolucije. Uređaj je prikazan također s odbačenim? nasljednikom Lumije 1020 koji j etrebao doći s aluminijskim kućištem te Lumijom 730 čijih dizajnerskih crta ima. Također je prikazan i u usporedbi s Lumijom 830 s kojom djeli oblik kamere, doduše kod prototipnog uređaja je ona nešto veća i izbočenija.

Zanimljiv je pološaj dva mikrofona na dnu uređaja sa stražnje strane što sugerira mogućnost snimanja Surround zvuka. Premda je Microsoft povukao mnoge Lumia uređaje iz proizvodnje ovaj model je vraćen natrag u proces izrade te bi ga mogli uskoro vidjeti, možda i u ovakvom izdanju. S obzirom na žutu boju kućišta te oznake po njemu, zanimljivo je vidjeti koliko je Nokia u naprijed planirala modele te da su neki današnji oblici razvijeni još prije dvije godine. Naravno, ništa čudno s obzirom da proces nastanka uređaja traje otprilike 2 godine, no opet uvijek me iznenadi koliko je mogućih vrsta Lumija još spremljeno u ladicama.

Čak je objavljena fotografija još jednog prototipnog uređaja koji je također povućen, a sudeći po izgledu u korist Lumije 830 (Windows Central).

yellow-830

 

Inače, kako sada stvari stoje, od Microsofta bi trebali ugledati sljedeće uređaje:

  • Talkman (Lumia 950)
  • Cityman (Lumia 950 XL)
  • Saana (Lumia 850?)
  • Saimaa (Lumia 650?)
  • Unnamed Microsoft-Intel Project

Mislim da će to biti sasvim dovoljno svim fanovima Lumia uređaja i WP platforme.

 

Via