Jolla tablet će se uskoro isporučiti kupcima *Dopuna*

jolla tablet

Jolla je na službenom Twitter profilu objavila fotografiju prve pošiljke Jolla tableta s porukom kako će uskoro krenuti put kupaca. Tablet je predstavljen krajem prošle godine na SLUSH konferenciji, a njegova izrada je u potpunosti financirana donacijama, odnosno kupovanjem odmah nakon predstavljanja po ultra niskoj cijeni. Tablet je trebao doći kupcima puno prije ali je uslijed određenih softverskih problema njegova isporuka odgođena. Kako god bilo, uskoro nam stiže prvi Jollin tablet, barem onima koji su ga prvi kupili.

Jolla on Twitter

First batch of #Jolla Tablets completed & soon shipped! Latest factory report by @markosaukko https://blog.jolla.com/first-batch-of-jolla-tablets-completed/ …pic.twitter.com/y4SvvWNQXi

Inače da se prisjetimo malo, Jollin tablet kao i Nokijin N1 spada u domenu manjih s dijagonalom zaslona od 7,85 inča. Zaslon je IPS LCD i ima 2k rezoluciju što mu daje zavidnu gustoću piksela od njih 330 po inču. Tablet  ima 64 bitni 1,8 GHz četverojezgreni Intelov procesor koji je popraćen s 2 GB DDR3 RAM-a. Ima dvije kamere, 5 MP stražnju i 2 MP prednju te 32 GB interne memorije proširive s microSD karticom. Baterija tableta ima kapacitet od 4300 mAh.

 

*Dopuna* Riječ je o prvoj turi tableta koji su namijenjeni developerima. Vjerujem da neće proći dugo vremena dok isti ne bude odaslan kupcima.

jolla tableti