Objavljene prve fotografije Microsoft Lumije 940 (950)

940xl1

Objavljene su i prve fotografije Microsoft Lumije 940 koja bi trebala naslijediti trenutni top model u domeni mobilnih uređaja, Lumiju 930. Na fotografijama se vidi kako je riječ o varijanti uređaja oznake RM-1116 koji će imati kameru s 3 LED bljeskalice različitog tona svjetla. Nadalje se iz fotografija zaslona može primjetiti da će uređaj doći s Continuum opcijom već predinstaliranom na Windowsima 10 Mobile. Nadalje otkriveno je da će uređaj podržavati dvije SIM kartice i da će doći, barem u ovoj varijanti?) s kontrolnim tipkama na zaslonu.

Lumia 940 (ili možda 950?) sa fotografije će imati 3 GB RAM-a no pomalo čudno njena kamera će biti sposobna snimati video u 1080p kvaliteti. To pomalo iznenađuje s obzirom na količinu rama pa je vjerojatno riječ o nekakvim ranim softverskim verzijama softvera kamere s obzirom da je i otvor kamere ogroman pa će zasigurno ovaj uređaj moži snimati video u 2k ako ne i 4k rezoluciji. Međutim zanimljivo je isto da će uređaj moći snimati slow motion video pri 90 sličica u sekundi i fullHD kvaliteti.

n940 proto 2

Također će ovaj uređaj doći s mikro USB utorom tipa C koji je trenutno prisutan kod tableta Nokia N1. Zanimljivo je da je po cijelom kućištu ispisana oznaka microsoft.proto.com što sugerira kako je uređaj nastao u posljednjih pola godine umjesto da je izvađen iz Nokijinih ladica.

940 proto cusb 940 proto cusb 2

Via