Objavljena fotografija Nokia McLaren uređaja

Lumia McLaren evleaks

Evleaks je objavio fotografiju Nokia McLaren uređaja koja je već od davno stvar prošlosti s obzirom da se Microsoft okrenuo korištenju svojih softverskih rješenja na mobilnim uređajima a manje mogućnostima pojedinog uređaja. Nokia McLaren je bila gotovo pred predstavljanjem i trebala je naslijediti/zamijeniti Lumiju 1020 koja je nakon Nokije 808 dobro protresla svijet smartfona sa svojom 41 MP kamerom. Uređaj je poprilično nalikovao na Lumiju 1020, ne samo po grbi u kojoj je smještena kamera (nepoznatog senzora) već i po oblinama aluminijskog kućišta, a jedna od novijih opcija koja ju je trebala isticati je bilo 3D upravljanje uređajem. Također je poznato da je McLaren trebao imati FullHD zaslon, Snapdragon procesor, 32 GB interne memorije i 2 GB RAM-a.

Evan Blass on Twitter

@PremekVavrousek It was codenamed McLaren and it’s long dead. MS seems more focused on productivity features now.pic.twitter.com/8Qs4HSCefH

Osobno mi je dizajn ovog uređaja znatno lijepši od Lumije 950XL ali je vidljivo da je Microsoft prenio određena dizajnerska rješenja na svoj novi top model (oblik stražnje kamere).

 

Via