“Policija – Sigurnost i povjerenje” nova domaća aplikacija – Nastavak

Slika1

Prije nekoliko dana pisali smo da je Policija, odnosno Ministarstvo unutarnjih poslova izradilo i izdalo novu aplikaciju za smartfone “Policija – sigurnost i povjerenje” koja bi nam trebala služiti za prijavu uočenog prekršaja ili neke nezgode.

Iako to ni sami nisu pretpostavljali (ili jesu) sada nas ponovo obavještavaju da je aplikacija po broju preuzimanja postala pravi hit i postala broj jedan u Hrvatskoj po broju preuzimanja. Evo i službenog priopćenja:

“Mobilna aplikacija „MUP-Sigurnost i povjerenje“, kojom građani, putem pametnih mobilnih telefona mogu prijaviti kaznena djela, prekršaje i ostale događaje iz djelokruga rada hrvatske policije, u samo 3 dana zabilježila je više od 12 500 preuzimanja te je tako postala prva aplikacija po broju preuzimanja u Hrvatskoj. Građani su aplikaciju najviše instalirali na Operativni sustav Android, potom na iOS i OS Windows Phone.  Inače, aplikacija je dio projekta „E-policija“, a izrađena je s detaljnim uputama kako na brz način, uz fotografiju sumnjivog događaja, obavijestiti policiju o potencijalnom prekršaju ili kaznenom djelu. Time su proširene mogućnosti na koje građani policiji mogu dojaviti razne događaje kada možda iz sigurnosnih razloga nisu u mogućnosti obaviti poziv.”

Ministarstvo unutarnjih poslova RH