Poluosvrt: Nokia 230 je uvod za buduće Nokia smartfone?

nokia trademark

Gledajući ponovno promotivni video za doista lijepi osnovni Nokia uređaj 230, kojeg je Microsoft nedavno predstavio, u oko mi je upao naputak o vlasništvu loga koji je pojavljuje u početku videa. Naime, kako ne bi bilo zabune rečeno je da Nokia logo pripada Nokiji a Microsoft, kome drugome nego Microsoftu. Zabuna bi mogla nastati jer je naravno na videu prikazan Microsoftov uređaj. Tu bi se laik u ovoj domeni mogao zapitati tko tu koga zeza s obzirom da piše Nokia sprijeda. Jasno nam je da se Microsoft obvezao 10 godina koristiti Nokia logo na osnovnim, s30+ uređajima. Međutim, zašto bi to napravio kad je prisvojio gotovo sve što je nekada imalo na sebi Nokia potpis. Nokia 230 bi mogla dobiti dobar odaziv na tržištu, pogotovo u tržištima u razvoju poput Indije, Brazila, Mexica i ostalih, a u tome leži kjluč svega. Ovaj uređaj je stara poveznica sa Nokia uređajima kakve smo nekada znali, koji predstavljaju kvalitetu, ljep dizajn, čvrstoću izrade i koji će na koncu ponovno povezati Nokia logo s novim Nokia smartfonima koji tek trebaju doći.

Nokia C1 čije smo fotografije imali prilike vidjeti u nekoliko navrata ima sličajn dizajnerski potpis kao i Noia 230. Oboje imaju aluminijsko kućište, oblih bočnih linija i Nokia logo na sebi. Ako zanemarimo prednju stranu i uzmemo u obzir samo stražnju stranu s bočnim prikazom sličnost se može vidjeti.

Postavlja se pitanje i tko to dizajnira s30 uređaje i zašto ta osoba nije barem jedan dan radila na dizajnu novih Lumiaj 950 (XL). Tko zna što je sve dogovoreno kada se Odjel za uređaje i usluge prodavao i definitivno me zanima kako će izgledati povratnički Nokia smartfon te hoće li imati poveznice s trenutno jedinim mobilnim uređajima s Nokia logom na tržištu.

Ima li zainteresiranih za Nokiju 230?