Korisnici Nokia Asha 50X i Nokia 230 uređaja trebaju ponovno registrirati svoj Facebook račun na uređajima

Asha 501

Svi koji aktivno koriste Asha seriju Nokia uređaja sa s40 softverom te sve druge Nokia uređaje sa s30 softverom (npr. Nokia 230, 225 i druge) moraju se ponovno registrirati na Facebook ako ga žele neometano koristiti. Naime, uslijed promjena API-ja za ovu uslugu/aplikaciju koja će uslijediti s prosincom 2015. godine, svi korisnici navedenih uređaja neće moći otići na omiljenu društvenu mrežu putem interne aplikacije. Osim aplikacije, promjena će utjecati i na sve druge sustave koji su integrirani s Facebookom poput Imenika, Fastlane opcije, Galerije i podaplikacije Računi te ih se neće moći koristiti prije ponovnog logiranja s Facebook računom.

Da bi nesmetano mogli koristiti Facebook na Asha i ostalim s30 Nokia uređajima evo što trebate napraviti:

  1. Otiđite u Menu > Accounts.
  2. Da bi uklonili postojeći Facebook račun iz Accounts aplikacije, dugo prtisnite  na svoj Facebook račun i dodirnite delete. Upamtite: ovaj postupak ne briše vaš Facebook račun već samo uklanja postavke Facebook računa na telefonu.
  3. Da bi se ponovno logirali na Facebook, dodirnite + i označite Facebook s liste. Unesite Facebook korisničko ime i lozinku i dodirnite Sign in.
  4. Označite želite li sihronizirati vaše Facebook kontakte s imenikom telefona i dodirnite done. Napomena: nakon što se promjene Facebook API-ji, sinhronizirati će se moći samo oni Facebook računi koji koriste Asha 50x or 230 Series uređaji.
  5. Nakon što su podaci sa Facebook računa sinhronizirani možete normalno nastaviti koristiti Facebook usluge koje su integrirane u operativni sustav vašeg uređaja, uz iznimku sinkronizacije facebook kontakata.

Promjena Facebook API-ja ne utječe na rad aplikacije i sve će ostati jednako kao i prije.

Microsoft

Hvala idijotu na dojavi ;).