Izložbeni prostor Nokije na #MWC16

Nokia Nokians mwc16 1

Ekipa sa francuskog bloga Nokians, i jednog od rijetkih koji nije svoje ime promijenio nakon preuzimanja Odjela za uređaje i usluge, je posjetila izložbeni prostor Nokije na MWC-u. Prostor je i dalje ogroman, ali za razliku od prethodnih godina, svi odjeli Nokije su ujedinjeni te su zajedno predstavljeni. Naravno, prostorom dominira Nokia Networks ali mjesta je bilo i za Technologies odjel koji je pažnju posjetitelja privukao sa OZO kamerom. Doista je lijepo dizajnirana i malena s obzirom da je riječ o VR kameri koja ima mogućnost snimanja visoko kvalitetnog svuka i slike te reproduciranja istog u realnom vremenu na VR naočale.

Nadalje, kao i proteklih godina, Nokia Networks je demonstrirao 5 G mreže kroz nekoliko zanimljivih instalacija, a moguće je kroz različite demonstracije vidjeti koliko će 5G mreže biti važne za autonomna vozila ali i brži protok informacija kojih je iz dana u dan sve više i više.

 

Na sličan način je nekadašnji NSN (Nokia Siemens Networks) na MWC-u 2014. demonstrirao mogućnosti 5G mreža i obrade podataka kada sam bio gost Nokije na predstavljanju Nokia X serije uređaja.

Evo i video pregled Nokia bootha kojeg je napravila Jane Rygaard iz Nokia Networks odjela.

 

Hvala dxdy na dojavi