Kako riješiti problem kod Windows 10 Mobile nadogradnje – zaobilazno rješenje

windows-10-mobile-upgrade-112016-01_story

Prolazi skoro tjedan dana od kada je Microsoft službeno pustio Windows 10 Mobile OS na starije Lumija uređaje, a neki korisnici, nažalost, još ga uvijek ne mogu preuzeti iz nepoznatih razloga. Jedan od njih je i problem kada pokrenete aplikaciju Upgrade Advisor koja nakon pregleda vašeg uređaja pokaže da je nadogradnja na Windows 10 Mobile moguća, ali nakon pokretanja postupka preuzimanja nadogradnje pojavi vam se natpis prikazan na snimku zaslona kojeg nam je poslao naš čitatelj WarpigHR :“Vaš telefon ima uvjete za nadogradnju na Windows 10. Mi radimo s vašim mobilnim operaterom i proizvođačem telefona kako bi nadogradnja bila dostupna za vaš telefon, a vi ćete vidjet obavijest kada ona bude spremna.”

original

Prema pisanju Dr.Windows.de bloga, ovaj problem najviše pogađa uređaje koji su kupljeni na slobodnom tržištu i to najviše Lumije 640, a za pretpostaviti je da je za to kriva neka greška u Upgrade Advisor aplikaciji. Prema blogu, za ovaj problem postoji zaobilazno neslužbeno rješenje koje je već pomoglo nekim korisnicima ili se možete odlučiti za čekanje dok problem ne bude službeno riješen od strane Microsofta. Prema autoru članka problem se može riješiti u tri koraka, a to su:

  • Reset na tvorničke postavke s Windows Device Recovery Tool programom (na WP 8.1 OS)
  • Nadogradnjom na Windows 10 Mobile
  • Hardreset
Prvi korak: Prije prvog koraka, a to je vraćanje uređaja na tvorničke postavke (WP 8.1 OS-a) pomoću Windows Device Recovery Tool programa, trebali bi napraviti kopiju svih podataka.
Važno: Prilikom preuzimanja WP 8.1 OS-a kada dobijete pitanje želite li oporavak uređaja (preskočite tu opciju) ili “Postavi kao novi uređaj”, odaberite tu opciju.
Drugi korak: Nadogradnja na Windows 10 Mobile OS putem Upgrade Advisor ili putem Windows Insider aplikacije. Daljnji postupak je automatiziran.
Treći korak: Kada se nadogradnja preuzme trebate otići u Postavke vašeg uređaja i odabrati opciju: Sustav/O programu/Ponovo postavljanje telefona (“Reset telefona”). I kod ponovnog instaliranja Windows 10 Mobile prilikom odabira konfiguracije ponovo odaberite opciju “novi uređaj”. Rezultat bi trebao biti postavljenje uređaja na čisti tvornički Windows 10 Mobile OS. Nažalost sve aplikacije i osobni podaci koje ste prije imali na uređaju bit će izbrisane.


Dr.Windows.de