Nokia ICON bi možda mogla službeno dobiti Windows 10 Mobile

Icon kut

Dobar dio nas koji još uvijek uživa u starim Nokia Lumia uređajima bio je pomalo razočaran izbacivanjem tih uređaja iz skupine onih koji će službeno dobiti Windows 10 Mobile os. Odluka možda ne bi naišla na takvo negodovanje da je pravovremeno iskomunicirana.

Međutim, vlasnici Lumije ICON su se osjećali još gore s obzirom da se njihov uređaj  uopće nije našao na listi, pa makar onih odbačenih. Naime, Lumia ICON je ni više ni manje Lumia 930, odnosno mobitel koji je prethodnio Lumiji 930 s obzirom da je za europsko tržište taj model trebao izgledati više nalik na Lumiju 1520. Prema posljednjim glasinama koje prenosi WC portal, Lumia ICON bi ipak trebala uskoro ugledati službenu verziju Windowsa 10 Mobile. Vijest je od Gabe Aula izvukla Mary Jo Foley sa ZDNet portala.

https://twitter.com/GabeAul/status/710902042701631488?ref_src=twsrc^tfw

Aul nije rekao da će ICON dobiti novi os već da je cijeli postupak puštanja novog os-a na njega u fazi razmatranja.  Eto, drugi val isporuke Windowsa 10 Mobile će biti simboličan i odnosit će se samo na jedan uređaj. Koliko me sjećanje služi, netko od čitatelja je kupio Lumiju ICON?

Hvala Luciji na dojavi 🙂