Snapchat nikad neće doći na Windows smartfone, osim ako ga Microsoft ne kupi

snapchatS vremena na vrijeme, neka aplikacija napravi pravu ludnicu u svijetu smartfona. U prošlosti smo bili svjdoci kako igre poput Angry Birds, Flappy Bird i sl., prouzrokuju ‘bum’ u trgovinama mobilnih operativnih sustava i u kratkom roku postanu veoma popularne. Neke od tih ‘bum’ aplikacija ostaju popularne dugo vremena, poput Instagrama ili finske igre Clash of Clans (koja nije dostupna za Windows), dok druge u doglednom vremenu nestanu sa scene. Streloviti rast korisnika u posljednje vrijeme postigao je Snapchat, aplikacija za dopisivanje i objavljivanje foto-priča. Kao što je bilo i sa Instagramom, Snapchat će uskoro postati glavna aplikacija koja će predvoditi kategoriju ‘nedostaci’ u recenzijama tehnoloških portala, jer je za Windows platformu nema, a neće je ni biti.

Glavni razlog zašto Snapchat nikad neće biti dostupan za Microsoftovu platformu, niti preko aplikacije napravljene od nezavisnog programera (3rd party), je Snapchatov CEO Evan Spiegel koji ne voli Microsoft. Par veoma kvalitetnih Snapchat klijenata pojavilo se tijekom posljednjih mjeseci u Windows trgovini, ali su bili promptno uklonjeni nakon što je Snapchat prijetio tužbom. Štoviše, svaki korisnik koji je svoj račun na Snapchatu napravio preko 3rd party aplikacije bit će blokiran, a njegov račun izbrisan.

Jedina mogućnost da Snapchat dođe na Windows uređaje postoji ako Microsoft, ili neka druga tvrtka koja nije Google, kupi Snapchat. Microsoft je u lošoj pregovaračkoj poziciji za dovođenje Snapchata na svoju platformu jer Windows zauzima mali udio na tržištu i situacija se neće moći promijeniti dok Windows 10 Mobile ne počme jesti tržišni udio iOS-a i Androida. Za one koji kažu da je Snapchat nepotreban, osobno se slažem, ali 90% tehnoloških portala koji prave recenzije uređaja taj nedostatak aplikacije navest će kao minus, a prosječni će kupac, pogotovo ciljana kategorija 16-21 godine, zaobići platformu koja nema tu popularnu aplikaciju.

Via: 1, 2