Kako nadograditi Windows Phone 8.1 uređaj na Windows 10 Mobile

windows-10-mobile-gearsDanas, 17.3.2016. godine, krenula je nadogradnja Windows Phone 8.1 Lumia uređaja na Windows 10 Mobile. Prije nego što preuzmete nadogradnju, savjetujemo vam da napravite par određenih predradnji.

Prije same nadogradnje, bacite oko na naš članak o pripremi uređaja. Potrebno je imati oko 1.5GB slobodne memorije, a savjetuje se sinkronizacija postavki i aplikacija. Također, savjetujemo da prispojite uređaj na računalo i prebacite sve datoteke sa uređaja na računalo ako slučajno nadogradnja pođe po zlu. Isto tako, nakon nadogradnje prepručuje se uraditi ‘Hard Reset’, postupak koji je opisan za WP8.1 uređaja u ovom članku, a za W10M zasebni članak stiže uskoro, iako je glavnina koraka ostala ista. Najbitnije je napraviti kopiju osobnih podataka.

Za preuzimanje nadogradnj potrebno je instalirati aplikaciju Upgrade Advisor preko linka. Ako kojim slučajem aplikacija ne radi, deinstalirajte i ponovno instalirajte istu.

Slika1

Kada pokrenete Update Advisor aplikaciju, slijedite korake koje vam aplikacija opisuje, a to je prihvaćanje nadogradnje i pritisak na ‘dalje’. Kada aplikacija provjeri vaš legitimitet, obavijestit će vas da trebate otići do postavki i preuzeti nadogradnju. Otvaranjem Postavke-Ažuriranje sustava može se vidjeti da je nadogradnja krenula sa preuzimanjem. Osobni su nam uređaji trenutno u procesu nadogradnje, a kad ona završi na vrijeme ćemo vas obavijestiti o svim potencijalnim problemima koji se mogu pojaviti tijekom i nakon instalacije.

Napomena: Instalaciju radite na vlastitu odgovornost.