Opera odustaje od izrade univerzalne aplikacije za Windows 10 Mobile

opera-mini-new-logo-windows-phone

Windows 10 Mobile Lumije danas, više manje, imaju uredan web preglednik koji je sposoban odraditi posao jako dobro. Međutim, ponekad je potrebna pomoć zamjenskih web preglednika kada Edge zašteka. Do sada je postojao mali broj zamjenskih web preglednika ood kojih se najviše ističu US browser i Opera (Mini). Vrlo lako bi se moglo dogopditi da Lumije ostanu i bez njih u skorijojh budućnosti. kao naznaku toga je najava tvrtke Opera o odustajanju izrade univerzalne aplikacije za Windowse 10 Mobile ali i o trenutnom prestanku rada na budućim nadogradnjama njihovog Opera web preglednika na WP8.1 platformi.

In short: no major updates are planned for the next few months. This is, of course, not set in stone, and we’re hoping to review the platform later this year. But, right now, the small team who were working on the Windows Phone app are now dedicating their time to our other apps on iOS or Android.

Having said that, we will continue to make sure the browser on Windows Phone is still secure to use. The developers are also keeping an eye on bugs to fix major annoyances as they can (so keep your bug reports coming in!).

Since we also have a pretty cool desktop browser designed for Windows, we’ve discussed  bringing out a universal app at some point. However, at this time we don’t have the resources to work on this.

When we review our outlook for the mobile platform later this year, this particular project will be high on our wish list.

Odnosno, napomenuli su da će za nekoliko mjeseci ponovno promotriti WP platformu i odlućiti hoće li Nokia Lumia i nekolicina rugih uređaja dobiti buduće nadogradnje. Također su najavili da je njihov trud sada usmjeren ka Android platformi ali da će pripaziti da Opera za WP i dalje normalno funkcionira. Opera web preglednik je prisutan na Windowsima za računala pa su zaključili kako trenutno nema potrebe za razvojem univerzalne aplikacije.

Na jedan vrlo lijep način su najavili ono što Microsoftu itekako ne treba, a to je posustajanje od njegovih platformi za mobilne uređaje. A žašto i ne bi posustali kada i sam Microsoft više pažnje prilikom razvoja novih aplikacija polaže u Android i iOs koji mu se itekako više isplate nego vlastiti os kojeg će i onako pojesti Windowsi za računala. Nadam se!

Via