Otvoren twitter profil @hmdnokia za praćenje vijesti o budućim #Nokia uređajima

hmdnokia profil twitter

Nokia je otvorila novi twitter profil pod adresom @HMDnokia, a koji će im služiti za sve marketinške aktivnosti glede budućih uređaja s Nokia logom ali i za kontakt sa fanovima. S obzirom na najavljen način poslovanja glede povratka u domenu mobilnih uređaja, profil je vjerojatno u vlasništvu novoosnovane tvrtke HMD Global (ili angažirane PR agencije?) no profil poprilično upućuje na tvrtku Nokia, ali i odgovornost koju Nokia dobiva time.

Cijeli izgled profila (naslovna fotografija, službeni Nokia logo…)  sugerira da je on u biti Nokia, odnosno “dio” njenog poslovanja pa će sukladno tome Nokia imati popriličnu odgovornost prema svojim fanovima, a ne baš izričito i samo HMD Global kako mnogi misle. Dakle, Nokia neće tek tako lako povjeriti svoje ime i brand suradničkoj tvrtki već dobrano stajati iza toga pa je cijela stvar dignuta mnogo više od tek novih kineskih mobitela. Doduše, ni sama tvrtka HMD Global nije odabrana olako već izgleda kao svojevrsni spinoff Nokije kojeg su pokrenuli njeni bivši zaposlenici provjerenih životopisa.

 

Nokia je u biti napravila poboljšanu verziju Apple-ove vizije proizvodnje smartfona gdje će ona direktno biti involvirana u njihov dizajn, izradu, dok jedino distribuciju i marketing ostavlja tvrtki HMD, a proizvodnju Foxconnu koji proizvodi iPhone, ali i Lumia uređaje za određena tržišta.

HMD Nokia (@HMDnokia) | Twitter

The latest Tweets from HMD Nokia (@HMDnokia). #Nokia signs strategic brand and intellectual property licensing agreement enabling HMD global to create new generation of Nokia-branded mobile phones & tablets. global

 

Ako ste na twitteru, skoknite na @HMDnokia profil i popratite ga kako bi bili u tijeku sa novostima iz Nokije. Naravno, isto možete napraviti i sa našim @nokiamobblog profilom gdje vam donosimo vijesti iz Nokia svijeta :).

NokiaMob (@NokiamobBlog) | Twitter

The latest Tweets from NokiaMob (@NokiamobBlog). Welcome to the @Nokia world! We blog all about #Nokia and ex-Nokia stuff (#Croatian and #English). Team: @mordulj @stipe1906 @zlatkolino @misangenius. Croatia