#Jolla zajednica razgrabila prve pošiljke #JollaC uređaja

jolla C podjeljen

Jolla je nedavno predstavila Jolla C smartfon, koji nije značajna nadogradnja za svoj prvi Jolla smartfon već svojevrsna obnova postojećeg hardvera. Glavni cilj novog uređaja koji će biti proizveden u svega 1000 primjeraka je dovesti novi hardver za sve zainteresirane članove Jolla zajednice, novinare, blogere i prvenstveno developere te sve ostale zaljubljenike koji ćele pomoći u izgradnji Sailfish os-a.

Evo i specifikacija uređaja:

jolla C specifikacije

 

Cijena uređaja iznosi 169 € a Jolla se pohvalila kako je prva pošiljka planula u prvom danu puštanja u prodaju, dok je druga nestala za svega 15 minuta. Premda nije riječ o mega količinama ipak ta činjenica govori o postojanju zainteresiranosti za Sailfish os koji je uz Windows Phone platforme ostao jedina prava alternativa Androidu s tim da Sailfish os ima mogućnost pokretanja niza Android aplikacija koje inače nedostaju u Windows (Phone) trgovini.

https://twitter.com/JollaHQ/status/736105690230489088

 

https://twitter.com/JollaHQ/status/742674116549967872

Sailfish os je doista zanimljiv i prepun dobrih opcija koje su imali ponajbolji Nokia uređaji. Zanimljivo je da se Jolla C uređaj može otključati povlačenjem prsta preko ugašenog zaslona s lijeva na desno čime se bez pritiskanja ikakvih tipki i s malim brojem pokreta može jednostavno otključati uređaj. Takve naizgled bezvezne opcije značajno olakšavaju korištenje uređaja a u tome Jolla uređaji prednjače nad ostalima.