Poznata cijena HP Elite X3 smartfona, ali neće biti dostupan u Hrvatskoj

HP_Elite_x3_Desk_PromoLokalne europske stranice HP-a objavile su cijene Single SIM i Dual SIM varijanti HP Elite X3 smartfona. Prema njemačkom HP-u, Single SIM Elite X3 prodavat će se po cijeni od 831 eura (6.250 kuna), dok će Dual SIM varijanta koštati 867 eura (6.500 kuna). Moguće je da je riječ o slučajno objavi jer uređaj još nije dostupan ni za kupnju, a ni za prednarudžbu.

Elite X3 Hp dostupnost

Putem službenih stranica moguće je preuzeti i službena uputstva u kojima su navedena i tržišta na kojima će HP Elite X3 biti dostupan. U tablici sa zemljama u kojima je dostupan nedostaje Hrvatska, ali i susjedne Slovenija, Srbija i Bosna i Hercegovina. Moguće je da će ovo biti prva tržišta, a Elite X3 će na druga doći naknadno ili su navedena tržišta u kojima će sam HP voditi distribuciju uređaja, a ne neki partner.

Windows 10 Mobile platforma teško će se i kao poslovna platforma probijati na hrvatskom tržištu jer jednostavno nema novih i konkurentnih uređaja dostupnih za kupnju. Trenutno su tu samo Microsoft Lumije, a nakon najave, Acer Jade Primo nije se pojavio na našem tržištu, izgledno da neće ni Elite X3, a već znamo da neće ni budući Surface Phone.