Danas očekujemo puštanje Windows 10 Mobile Anniversary nadogradnje Dopuna: DANAS NEMA NADOGRADNJE

windows-10-mobile-gears

Sedam dana nakon puštanja Windows 10 Anniversary Updatea za računala, glasine su najavile puštanje nadogradnje i za mobilne uređaje koje nisu inačice nekog operatera. Microsoft, naravno, nikad nije točno najavio kada će pustiti nadogradnju, već su samo prilikom puštanja za PC naveli da za smartfone stiže u narednim tjednima. Prema glasinama, danas u 19 sati Microsoft bi trebao pustiti W10M AU za sve uređaje slobodne inačice, dok za uređaje inačice operatera nadogradnja stiže 16.8., dakle tjedan kasnije.

Za provjeriti je li vaš uređaj inačica operatera, otvorite Postavke>Dodaci>Dodaci i informacije i pod Mobile Operator pogledajte što piše. Trebao bi se nalaziti podatak oblika ABC-DE, gdje DE predstavlja naziv zemlje ili regije (HR, DE, IT, 33, 66, 88 i sl.), dok ABC predstavlja naziv operatera ako je inačica operatera (npr. VOD za Vodafone), a ako je uređaj slobodan onda su tri nule (000). Za detalje pogledajte tablicu ispod, a više detalja možete naći ovdje.

Registry tablica za W10M smartfone Lumia

Potez potencijalnog odgađanja nadogradnje za inačice operatera dobra je volja Microsofta prema operaterima jer on tehnički više nije ograničen od strane operatera za puštanje nadogradnje, kao što je to bilo prije. A isto tako je sigurnije da operateri provjere svoje usluge na svojim inačicama uređaja, kako korisnici ne bi kasnije imali problema.

Dona Sarkar: Danas nema nadogradnje