HMD zaposlio bivšeg predsjednika tvrtke Rovio i #Nokia veterana

Pekka Rantala

HMD Global zaposlio je Pekkau Rantalau kao izvršnog predsjednika za marketing. Pekka je Nokijin veteran s preko 17 godina provedenih u tvrtki gdje je počeo kao regionalni menadžer, a završio kao potpredsjednik marketinga. U 2011. napustio je tvrtku, a nedugo nakon toga postao je CEO finske tvrtke Rovio, tvorca poznatog serijala Angry Birds.

Pekka Rantala je osoba s desetljetnim iskustovom u mobilnoj industriji, a pogotovo marketingu. Dobro poznaje tržište, a za vrijeme njegova mandata stvorene su neke od najboljih reklama za mobilne uređaje, a Nokia brend bio je prisutan u skoro svakom hollywoodskom blockbusteru i na par dvorana i kazališta u SAD-u. Vidljivo je da HMD okuplja Nokijine veterane za ponovni ulazak brenda na tržište, a i sama Nokia radi na vraćanju kadrova koji su akvizicijom otišli u Microsoft.

Ex-Rovio CEO hired to help relaunch #Nokia branded #Android phones and tablets

Pekka Rantala, former CEO of Rovio and Nokia’s former VP of Marketing, joined HMD Global as the chief marketing officer. Rantala spent 17 years working at Nokia and left the company in 2011. In 2014 he became the CEO of Finnish entertainment company Rovio, famous for the Angry Birds series.